HOMECONTACT
Weekend Vianden Hotels in Vianden Campings Restaurants Kasteel Vianden Nuttige info Foto's
 

Boek uw hotel snel en gemakkelijk via Booking.com. U vindt hier een compleet overzicht van alle hotels in Vianden.

Bekijk de hotels: Beschikbare Hotels Vianden.

  

  

Weekendje Vianden

Wil je zomaar tussendoor een weekendje weg om even bij te komen van alle dagelijkse drukte dan is Vianden dé plaats om heen te gaan. Met zijn ligging midden in een dal, omringd door bosrijke heuvels is Vianden het startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes van verschillende lengtes door een diversiteit aan Flora en Fauna.

Vianden is een klein stadje in het oosten van Luxemburg in de Luxemburgse Ardennen. Het is gelegen in een dal op de grens met Duitsland en is gebouwd op beide oevers van de rivier de Our. Het ligt tevens vlak bij het Duits-Luxemburgse Naturpark. Het stadje heeft ongeveer 1700 inwoners.

Vianden is een van de meest toeristische plaatsen van Luxemburg, het kent een rijke historie en is vooral bekend door de grote middeleeuwse burcht, het kasteel van Vianden. Het middeleeuwse stadje bestaat uit vele smalle straatjes, authetieke gebouwen en heeft een gotische kerk. U vindt er zelfs nog de restanten van de oude ringmuur met verdedigingstorens. U kunt in Vianden heerlijk rondslenteren en genieten van de middeleeuwse sfeer. Bij de centrale brug over de rivier kunt u heerlijk op het terras, in de zon aan het water, bijkomen onder het genot van een hapje en drankje. 

Vianden is bij uitstek geschikt voor een weekendtrip of een korte midweekse vakantie. Met name in het voorjaar en gedurende de zomermaanden is het bij toeristen erg in trek. U vindt er dan ook de groot aanbod van hotels, pensions, restaurants en cafetaria. U kunt  in de bosrijke omgeving heerlijk wandelen of fietsen, genietend van de rust en de rijke natuur.

Victor Hugo
De bekende oude Franse schrijven Victor Hugo kwam graag in Vianden en schreef hier uitgebreid over. Ter nagedachtenis is er een monument en het Victor Hugo Museum.


Meer over Vianden:

Er is een kabelbaan (de enigste in Luxemburg) die u tot hoog boven het stadje brengt. Het uitzicht dat u hierbij heeft is adembenemend.

Het Indian Forrest is een avontuurlijk klim en klauterpark met diverse attracties waar kinderen uren zoet kunnen zijn. U kunt hier ook een rondrit door de heuvels op een Belgische knol maken

Bovenop de heuvels vindt u een verwarmd openlucht zwembad waar u zomers heerlijk kunt zwemmen. Het grasveld rondom het zwembad is ideaal om te zonnen en te relaxen.

Bezienswaardigheden

Vianden heeft enkele aangename bezienwaardigheden. Ondanks dat het stadje erg klein is, is er genoeg te zien. Het mooiste en meest indrukwekkende aanschouwsel is het grote middeleeuwse kasteel. Als u in Vianden bent moet u deze burcht zeker bezoeken. De entree is niet gratis (€6,- voor volwassenen), echter die paar euro zijn het zeker waard.

Daarnaast is er een oude gotische parochiekerk en zijn er twee musea. Ook is er in Vianden een stuuwmeer en een waterkrachtcentrale die u kunt bezoeken. Om te genieten van een adembenemend uitzicht over het stadje en het dal waarin het gelegen is kunt u met een kabelbaan omhoog naar een café met terras, gelegen op een van de hoge heuvels.

 

 

 

TIP: Aanbevolen Hotel ! 

Voor een bijzonder aangenaam verblijf tijdens uw bezoek aan Vianden willen wij u wijzen op Hotel Restaurant Belvédère.

Dit viersterren hotel is gelegen net buiten het centrum van Vianden en biedt een uniek uitzicht op het kasteel. [lees verder...]