HOMECONTACT
Weekend Vianden Hotels in Vianden Campings Restaurants Kasteel Vianden Nuttige info Foto's
 

Boek uw hotel snel en gemakkelijk via Booking.com. U vindt hier een compleet overzicht van alle hotels in Vianden.

Bekijk de hotels: Beschikbare Hotels Vianden.

  

Kasteel Vianden

Als u in Vianden arriveert is het eerst wat in het oog springt het grote kasteel wat hoog boven het dorp uittorent. Het middeleeuwse kasteel is gelegen in het oude stadsdeel, op de rechteroever van de rivier de Our en is te bereiken via de hoofdweg van het stadje. Ondanks de tamelijk stijle klim naar boven is een bezoek aan het kasteel zeker de moeite waard.

Middeleeuws kasteel ViandenDe burcht is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw op de restanten van een Romeinse vesting. Het kasteel was meer dan een verdedigingsfort, het was een waar paleis-kasteel. Gedurende de eeuwen heen hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden aan het kasteel en inmiddels is het bijna geheel gerestaureerd en van binnen compleet ingericht. De burcht is een van de grootste en meest majestueuze adelijke residenties in Europa die nog stammen uit de Romaanse en Gotische tijd. Het kasteel is dan ook een echt middeleeuws monument.

In een van de kamers van het kasteel zijn maquettes tentoongesteld die de bouw door de eeuwen heen weergeven. Ook zijn er verschillende kamers waarin steeds een ander middeleeuws decor is opgebouwd met middeleeuwse meubels en gobelins (wandtapijten). In verschillende vitrines worden ook middeleeuws wapentuig en ridders gekleed in voltallig harnas tentoongesteld. Dit alles is echt bijzonder indrukwekkend.

Het kasteel heeft traditionele hoog omringende muren, poorten en torens. Om binnen te komen heeft het kasteel vijf achter elkaar liggende poorten. Hiervan heeft de eerste een ophaalbrug en de laatste poort een valhek. Het Trinitariërsklooster en de bijbehorende kloosterkerk uit de 11e eeuw zijn echte hoogtepunten van de bouwkunst. Indrukwekkend is ook het "grote" paleis, wat geheel gebruikt werd als ridderzaal. Het "kleine" paleis bestaat uit twee zalen, de kapiteinszaal en de wapenzaal. Er is ook een byzantijnse zaal, deze is te vinden op een hoger gelegen verdieping. Opvallend aan het kasteel is ook de kapel. Deze huiskapel betaat uit twee verdiepingen die door een opening in het midden met elkaar in verbinding staan.

Kasteelfeest
Kasteel Vianden bij nachtJaarlijks, in de eerste week van augustus organiseert men een middeleeuws kasteelfeest. Gedurende tien dagen is het kasteel van Vianden het decor van diverse toneelstukken opgevoerd door acteurs waarbij omstanders kunnen zien hoe men in de middeleeuwen heeft geleefd.

Tijdens deze middeleeuwse feesten kun je dan ook zomaar een jonkvrouwe tegenkomen en ridders die al vechtend om deze schone vrouwen strijden. Men organiseert een middeleeuwse markt, middeleeuwse spelen en er wordt gedanst op middeleeuwse muziek. Er zijn jongleurs aanwezig die hun kunsten vertonen en hofnarren die met hun grappen en grollen het publiek aan het lachen te maken. Het is alsof je met een tijdmachine bent teruggegaan in de tijd!

 
Adres:
B.P. 26 L-9422 Vianden
Tel: +35 (0)28 34 10 81
Fax: +35 (0)84 92 84
E-mail: info@castle-vianden.lu

Foto's van Kasteel Vianden

Om een beeld te krijgen van dit schitterende Middeleeuwse kasteel, bekijk dan onze foto's: Foto's Kasteel Vianden.

 

 

 

 

TIP: Aanbevolen Hotel ! 

Voor een bijzonder aangenaam verblijf tijdens uw bezoek aan Vianden willen wij u wijzen op Hotel Restaurant Belvédère.

Dit viersterren hotel is gelegen net buiten het centrum van Vianden en biedt een uniek uitzicht op het kasteel. [lees verder...]